Близо 7000 варненци декларирали миналогодишните си доходи

17:01, 16 мар 16 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Териториалната данъчна дирекция на НАП във Варна до момента са подадени 6815 данъчни декларации за облагане на доходите на физическите лица за 2015 г. От тях 1165 са подадени по електронен път – с електронен подпис, а 1191 – с персонален идентификационен код (ПИК), съобщиха от дирекцията.

Оттам припомнят, че подадат декларациите си по електронен път до 31 март, физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация. Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 3 май тази година.

Заради почивките около Великден срокът за подаване на данъчните декларации изтича на 3 май. Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим ПИК, който се издава безплатно в офисите на НАП.

Само от началото на годината до средата на март от офиса във Варна са издадени 2122 персонални кода, а общо издадените са над 36 000.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама