Арестуваха четиримата убийци от Мечка при спецакция на ОДМВР-Плевен

06:45, 17 мар 16 25 241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четиримата убийци от село Мечка бяха арестувани при специализирана акция на полицията, след като получиха доживотни присъди от ВКП за болезнено умъртвяване на две жени. Това съобщават от пресцентъра на ОДМВР – Плевен.

Оперативните действия започват през 2010 година, когато в село Стежерово на 14 юли в домовете си са намерени безжизнените тела на две самотни жени – 85-годишна и 83-годишна, открити със

Завързани зад гърба ръце, завързани крака в областта на глезените и с превръзки на лицата 

При огледите е установено, че в дома на по-възрастната е проникнато след като е свалено стъкло на прозорец, а преди това кучето е умъртвено с удари с мотика, а в дома на другата жертва - след като е упоено кучето, е взломено стъкло на входна врата и после е отключено.

След прецизна оперативна работа, разпити и експертизи е доказано по категоричен начин, че в съучастие и като съизвършители са четирима жители на село Мечка - 34-годишен, 33-годишен и двама 38-годишни. Деянието е извършено за времето от 00:00 часа до 3:00 часа на 14 юли 2010 година.

В къщите на жертвите е тършувано и те са малтретирани, което е причина за смъртта им 

От дома на 83-гошната са отнети 120 лева.

Извършителите се придвижвали от село Мечка до село Стежерово с автомобил „Пежо“. До задържането на убийците се стигнало след множество полицейски арести в село Мечка. За времето от 5 часа сутринта до 13 часа на 17 юли 2010 годна са щурмувани 9 адреса в селото. След обиски и претърсвания са иззети множество мобилни телефони със сим-карти и пари. Извършени са експертизи на телефоните и започнало доказване на произхода на паричните суми. В полицията са задържани осем лица, като съпричастни към престъпленията. Те са мъже с богати криминални досиета – предимно за кражби. Първоначално са получили полицейска мярка задържане под стража за 24 часа, а в последствие трима са задържани за 72 часа.

Събраните преки и косвени доказателства по делото за убийствата са внесени в прокуратурата и мъжете са осъдени. В акцията по ареста са взели участие криминалисти от ОДМВР – Плевен, РУМВР – Пордим и служители на Зонално жандармерийско управление – Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама