Разпродават недостроения „Синеморец бей“ за 614 400 лв.

07:25, 17 мар 16 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шест сгради от строения и недовършен комплекс „Синеморец бей“, намиращ се в местността Поляните край едноименното село в община Царево, са обявени на търг, показа проверка на Topnovini.bg. Частният съдебен изпълнител Станимира Николова при Бургаския окръжен съд отново ги е обявила за публична продажба. Това става два месеца и половина след първия търг, при който не е намерен купувач. Сега началната цена, от която стартира наддаването, е намалена на 614 400 лв. без ДДС (от 768 000 лв. през януари).

Причината за търга са дългове на фирмата собственик на имота „Рагнарок“ ООД към Българо-американската кредитна банка (БАКБ).

„Синеморец бей“ е с разгърната застроена площ от 5810 кв.м, а продаваните шест сгради  заемат 4876 кв.м от целия терен. Намира се на 150 метра от морето. По проект комплексът включва апартаменти за сезонно ползване, пицария и басейн. Разрешителното му за строеж е от 28 декември 2007 г. От месец април 2008 г. имотът има две ипотеки в полза на взискателя БАКБ за сумата от 327 000 щатски долара.

Започналата през есента на 2008 г. световна икономическа криза се отразява на строителството на комплекса и подобно на много други сгради по Черноморието той не е завършен поради липса на средства. Така в края на 2014 г. имотът е обявен за продажба за същата като сегашната начална цена, но купувач не се намира.

Срокът на новия търг е от 22 март до 22 април тази година. Кандидат-купувачите могат да депозират наддавателните си предложения в Районния съд в Царево. Офертите ще бъдат обявени на 25 април пак там.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама