Над 75 фирми участват в изложението „Пчеломания” в Добрич

07:51, 17 мар 16 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 75 фирми от страната и чужбина ще участват в откриващото се днес специализирано изложение „Пчеломания” на „Добрички панаир”. То ще се открие от 13 часа в спортен комплекс „Простор” и ще продължи до 20 март.

Изложението се провежда под егидата на Кмета на Добрич Йордан Йорданов. То представя най-модерното пчеларско оборудване и инвентар и богатото видово разнообразие на мед и пчелни продукти.

До момента участие са заявили над 75 фирми от страната и чужбина. Тази година има засилен интерес от чуждестранни фирми. Директно ще участват фирми от Гърция, Сърбия и Турция. Очаква се организирано посещение на румънски фирми с цел обмяна на опит. Посетители и гости ще имат възможност да видят, договорят и закупят продукти от водещи производители и дистрибутори в бранша.

Съпътстващата програма предвижда от 10 часа днес да се проведе лекция на тема „Възможности за подпомагане на пчеларския сектор по ПРСР 2014 - 2020". В 11,15 ч. ще започне лекцията на проф. Иванка Желязкова от Тракийски университет „Работа на пчелина през пролетта и подготовка за главна паша.”

На официална вечеря от 19,30 часа  ще бъдат  връчени наградите на „Добрички панаир” АД.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама