Прокуратурата иска до 3 години затвор за побойника от "Черни връх"

08:22, 17 мар 16 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За едното лице ще искаме лишаване от свобода до 3 години заради нанасяне на телесна повреда, а на вторият участник в побоя до 2 години. Ще се иска първо обаче "задържане под стража". Това каза зам.-районният прокурор на София Стефан Милев по "Нова" във връзка със задържаните биячи от катастрофата на бул. 'Черни връх".

Във вторник, след като три коли катастрофираха на бул. "Черни връх", потърпевшите шофьори пребиха виновния за инцидента водач. По-късно СДВР задържаха един от биячите, а прокуратурата е повдигнала обвинения и на двамата. 

Прокурор Милев добави, че потърпевшият шофьор не е искал да разказва на органите на реда за случилото се.

"Вероятно заради пътното нарушение, което е направил. Това обаче ще се установи по второто дело, което ще заведе прокуратурата", заяви Милев.

По думите му експертиза ще покаже дали основният бияч е бил толкова афектиран, че да реагира по този начин. Той изрази съжаление, че уличното правосъдие придобива все по-големи измерения. Също така каза, че прокуратурата ще използва целия си инструментариум, за да прекрати и намали тази агресия.

"Не е вярно, че записите не се признават като законно доказателство. Това показва и практиката на съдилищата. Ако е доказана автентичността му, може да се използва от съда", каза още зам.-районният прокурор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама