РИОСВ – Велико Търново издаде предписания за почистване на общинските пътища

08:39, 17 мар 16 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
РИОСВ – Велико Търново даде предписания на общините на територията на Великотърновска и Габровска области за почистване на общинската пътна мрежа.

До края на април, кметовете трябва да организират почистването на пътното платно, пътните съоръжения, обслужващите зони и крайпътните обслужващи комплекси от отпадъци. Трябва да осигурят съдове за събиране на отпадъците, и да организират извозването до съоръжения за третиране.

За изпълнение на предписанията, експерти от РИОСВ – Велико Търново ще извършат проверки. При констатиране на неизпълнение ще бъдат предприети административно-наказателни мерки, съгласно действащото законодателство.

През 2015 г. след дадени предписания и осъществен последващ контрол бяха почистени две нерегламентирани сметища в община Габрово, 12 пътни участъка в община Велико Търново и 7 пътни отсечки в общините Габрово, Горна Оряховица и Свищов. Общините Габрово, Дряново, Трявна, Павликени, Сухиндол и Велико Търново поставиха контейнери за битови отпадъци на места край пътищата, където е възможно образуването на сметища. Контейнерите се обслужват от сметопочистващите фирми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама