Първата пъзел стая заработи в Стара Загора

08:54, 17 мар 16 / Любопитно 25 2668 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първата пъзел стая „Старата изба” отвори врати в Стара Загора.  Стаята на загадките е последният хит  на забавленията, превръщащ виртуалния живот в реалност - Real-Life Escape Room. С други думи, това е истинска стая пъзел, в която група приятели, колеги или семейство се заключват доброволно, за да проверят своята работа в екип или просто да размърдат мозъка си по начин, който истинският живот все по-рядко предлага.

„Старата изба” е стая, в която групата желаещи да участват в играта,  попада на мистериозен стопанин, разкриващ историята на Еликсира на Живота и легендите, които се носят за него и къде и как може да бъде открит. Мистерия, логически задачи, скрити послания и поредица от трудности, съпътстващи от много смях и забавление ще трябва да ви помогнат да излезете от стаята в рамките на 60 минути. А за да излезеш от стаята, са нужни комбинация от логика, креативност, интуиция и ловкост.

Стаята на загадките в Стара Загора е проект на екипа на Offline.bg,  създатели на две от най-успешните стаи на загадките в София – „Стаята на хакера” и „Древен Египет”.  „Няма човек, който да не е излязъл щастлив отвътре и да усети адреналина на изпитанието! Когато сами изиграхме първата си стая на загадките, ефектът веднага се усети. Стресът липсваше, настроението беше приповдигнато . Така се роди и проектът за Стара Загора. Едно ново приключение, готово да остави положителни емоции във всички и да ни се иска да играем още и още”,  споделя Ангел Василев, управител за  Стара Загора.

Основната причина логическият пъзел на живо да стане толкова популярен в България през последната година е, че участниците  попаднат в ситуации, които няма как да им се случат в ежедневието.  Днес хората търсят различен тип забавление, защото им е омръзнало да висят пред компютрите, таблетите или мобилните телефони.

Първата стая стартира у нас през  2014 г. в София. Сега там има близо 50 стаи на загадките. Общо 80 са стаите у нас. Стара  Загора е домакин на най-новата стая на загадките в България, както и първа по вида си за града. Стаята на загадките „Старата изба” се намира на ул. „Христо Ботев” №4, а всеки може предварително да резервира час за посещение на сайта на създателите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама