КТБ щеше да фалира и без прокуратурата, смята Менда Стоянова

09:08, 17 мар 16 / Политика 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Единствените виновни за фалита на “Корпоративна търговска банка” АД са мажоритарният собственик Цветан Василев и ръководството на банката, убедена е председателят на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова (ГЕРБ).

“Това, което каза той - политическа атака и т.н. всичко това може да се интерпретира, че се е случило или е било причина, но ако изобщо е имало такова нещо, това е било повод в този момент банката да избухне. Това, което видяхме от доклада на парламентарната комисия е, че банката рано или късно, е щяла да фалира”, обясни тя. “Тази банка е управлявана като пирамида", заяви още тя. "Кредитите са давани без да има възможност да бъдат връщани - това е пирамида и тя рано или късно щеше да рухне”, каза Менда Стоянова пред БНТ.

“Василев говори за повода, за момента, в който е влязла прокуратурата, че са иззети документи. Това е на повърхността, това е поводът, но когато влезете вътре в документите ще видите, че банката е управлявана като пирамида. Високи лихви, привличане на депозити, с тези депозити са раздавани кредити, които за съжаление са инвестирани половината и повечето от тях в непечеливш бизнес. За да не бъдат категоризирани като лошо кредити, са давани нови кредити на други фирми, които да служат за източник за погасяване на предните. Това е пирамида и тя рано или късно щеше да рухне. Най-лошо за мен е, че голяма част от парите са инвестирани в непечеливши проекти, те са изхарчени и никога няма да бъдат върнати”, допълни тя.

И изрази надежда “сръбският съд наистина да действа по закон”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама