Хора се затвориха в кучешки клетки пред Столична община (снимки)

09:50, 17 мар 16 25 491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няколко души се затвориха в кучешки клетки пред сградата на Столичната община в знак на протест, заради лошите условия в приютите за бездомни кучета. Десетки завиха "Аз съм куче" и поискаха оставката на зам.-кметът по екологията Мария Бояджийска. 

"Искаме да спрат да настаняват кучетата в тези приюти, където условията са немислими. Кучетата живеят в тесни клетки на непоносимо ниски температури през зимата. Не им се чисти и е недопустимо", обясни Никола, който също се затвори в клетка в знак на съпричастност към безстопанствените животни в приютите.

Хората искат и оставката на зам.-кмета по екология Мария Бояджийска. По думите им след множество сигнали за нечовешко отношение в приютите тя не е предприела нищо.

"Не ни допускат вътре. Уж има някакво работно време, а ние не можем да влезем. Като доброволец успях да вляза във приютите и видях ужасяващи неща. Кучетата не се ваксинират, разнасят се зарази и те умират. Да не говорим, че ги държат по 10 в клетка за две. Искаме нещо да се промени", обясни Маргарита.

В протеста се включи и общинската съветничка Марта Георгиева от Реформаторския блок. Саматя тя е подавала десетки сигнали за нехуманното отношение към бездомните животни и за нередностите в приютите. Тя подчерта, че насилието в приютите и отношение на Столична община са недопустими. По думите и там изтичат необосновано и голяма сума общински срдества.

Демонстрацията се организира точно днес, тъй като в 10:00 часа започва редовното заседание на Столичния общински съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама