Нападнат репортер на СКАТ: Искаха да ни убият, по чудо няма жертви

10:13, 17 мар 16 25 723 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Разбрахме, че отново има катун на товарна гара и бяхме там, за да направим репортаж. Малко след като паркирахме колата, канонада от камъни ни заля и четиримата. Бяха може би около десетина цигани. Искаха буквално да ни убият. Като по чудо няма жертви“. Това разказа за Topnovini.bg единият от нападнатите по време на репортаж в Северната зона на Бургас журналисти от телевизия „СКАТ“ Кеворк Дадурян. Другите негови колеги са операторите Степан Дадурян, Светлан Атанасов, както и журналистът Георги Костадинов.

По думите на Дадурян, те веднага са оставили колата и са побягнали в посока на охраната на гарата. Операторът Светлан Атанасов е бил уцелен в главата, а другият оператор Степан Дадурян – в ръцете, вероятно докато се е опитвал да се защити.

„Аз и колегата Георги Костадинов максимално се опитахме да спестим всичко това, но явно нямаше смисъл. Нас двамата камъните „за радост“ ни удариха по телата“, сподели още Дадурян.

Малко след това е пристигнала линейка и е откарала двамата оператори в болницата. Там са били прегледани и освободени.

„Катунът уж беше премахнат от Общината преди няколко дни, но там пак има многофамилни цигански фамилии с малки деца“, допълни журналистът Кеворк Дадурян.

В заключение Кеворк добави, че не може просто така да се допусне кой където си иска да опъва палатки, както и че някой ден тези ромски фамилии могат да нападнат някой беззащитен човек.

Община Бургас многократно вече премахва чергарски биваци на територията на града. Последните два такива бяха отстранени на 12 март. Единият от тях  е бил разположен в района между светофара и кръговото движение на бул. "Димитър Димов", а вторият - под моста в близост до базата на "Бургасбус" на ул. "Индустриална".

Въпреки това пропъжданите  ромски фамилии, които са предимно преселници от Сливен и околните села, не се завръщат по родните си места, а продължават да бивакуват в Бургас. Причината е, че тук те намират по-голяма възможност за препитание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама