Общината с ултиматум към концесионера на централни подлези в Пловдив

10:19, 17 мар 16 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Пловдив дава едномесечен срок на "Рента груп плюс" ЕООД да представи доказателства, че изпълнява допълнителната инвестиционна програма по концесионните договори за пешеходните подлези до хотел "Тримонциум" и аптека "Марица". Решението бе взето на днешната сесия на Общинския съвет в Пловдив.

Според концесионния договор за подлез "Тримонциум" фирмата концесионер, собственост на Тодор Бурджиев, се ангажира с допълнителна инвестиционна програма за срок от 15 години на обща стойност 1.4 милиона лева. През годините тази програма не е била изпълнявана, не е извършен и записаният в договора ремонт на 10-ата година (2014 г.) в размер на 120 хил. лв. или поне концесионерът не е предоставил доказателства за това.

Договорът задължава концесионера да депозира по сметка на Общината гаранция за изпълнение на задължението за заплащане на концесионното възнаграждение в размер на 20% от дължимата сума. Гаранцията трябва да бъде внесена до 31 януари на обезпечената година, но до този момент за 2016-а такава сума не е постъпила в Общината, макар че от администрацията са изпратили напомнително писмо.

През 2011, 2013 и 2015 г. фирмата на Бурджиев е сезирана с писма от Община Пловдив за лоша хигиена, счупени стъпала и запушени отводнителни шахти.

За подлеза на аптека "Марица" е договорена допълнителна инвестиционна програма в размер на 600 хил. лева. Концесионерът е трябвало да изгради и рампа за инвалидни колички от южната страна на подлеза, както и навесни конструкции по одобрен проект, които не са направени. За този подлез също не е внесена гаранцията за 2016 г.

Ако в едномесечния срок фирмата концесионер не представи доказателства за изпълнение на инвестиционната програма, Община Пловдив ще прекрати договора за концесия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама