Представят концерт - спектакъла „Моят град Търновград“ за празника на старата столица

10:54, 17 мар 16 / Култура 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Концерт - спектакълът „Моят град Търновград“ е част от програмата, с която се чества Празникът на Велико Търново. Събитието ще се състои на 21 март от 19,00 ч. в ДКС „Васил Левски“, както и на 22 март от 11,00 ч. пред сградата на Община Велико Търново.

Спектакълът е иницииран и се организира от Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ - град Велико Търново и се осъществява съвместно и с финансовата подкрепа на Община Велико Търново.  За първи път в град Велико Търново се поставя такъв вид концерт – спектакъл с тема: ”Съвремие и минало на един велик град”.

По асоциативен начин с различни сценични изразни средства на голямата сцена в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ ще се разгърне почти цялата „велика” история на Велико Търново. Спектакълът има четири взаимно свързани части – Средновековие, Възраждане, Следосвобожденска епоха и Съвремие на Велико Търново.

В спектакъла участват актьори от МДТ „Константин Кисимов”, които с кратки драматични миниатюри ще представят герои от всички времена и епохи на града. Ще прозвучат и текстове на писателя Емилиян Станев от неговата повест „Крадецът на праскови”, както и откъс от постановката на МДТ „К. Кисимов” „Величието Асеневци”, реализирана по инициатива на Община Велико Търново в рамките на националните чествания на 830 години от въстанието на Петър и Асен.

За първи път в културния живот на града на една сцена ще се съберат професионални и самодейни състави, обединени от общата идея – да пресъздадат със слово, музика, песен и танц историята на Велико Търново.

В концерт-спектакъла ще участват:

Оркестъра и хора на МДТ „К. Кисимов” с диригент Васил Вълчев Биг бенд при Община Велико Търново с диригент Владимир Бошнаков ПФА „Искра“ при Народно Читалище „Искра-1869“ с ръководител Борислав Ангелов Смесен хор „Кантилена“ при Народно Читалище „Искра-1869“ с диригент Анета Павлова ДЮФА “Българче“ при Общински детски комплекс – Велико Търново с ръководители Галя Иванова, Петър Петров и доц. Митко Димитров Вокална група към СОУ „Емилиян Станев“ с ръководител Петя Кръстева Балет „Зоки“ с ръководител Зорица Радловска „Виргиния балет“ с ръководител Виргиния Казарина Танцово студио „Поли денс“ с ръководител Поля Алексиева ДВГ „ Пеещи камбанки“ към Младежки дом – гр. Велико Търново с ръководител Владимир Габров

и много други състави и формации.

В спектакъла ще вземат участие и гости.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама