Окончателно: Пари за ремонт на зала „Спартак“ няма

11:04, 17 мар 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Секира посече надеждите за цялостен ремонт на спортна зала „Спартак“ в Плевен. Това стана ясно, след като в края на миналия месец бяха оповестени одобрените за финансиране по „Красива България“ проекти, сред които не фигурира предложението на община Плевен.

Припомняме, че община Плевен кандидатства с проект Ремонт на спортна зала "Спартак", на обща стойност 189 429 лева. Очакваше се от тях 94 715 лева да дойдат от местния бюджет, а останалата по-малка с 1 лев част – 94 714 лева от „Красива България“.

Така повече от 500 души от десетте спортни клуба, сред които световни и европейски шампиони и участници на олимпийски игри, ще останат при ненормални условия за работа: арктически студ през зимата, на места пропадащ под, липса на цивилизовани помещения за хигиена и отдих, олющени коридори и стени на спортните зали.

По неофициална информация на Топновини, община Плевен ще инвестира в зала „Спартак“ своята част от средствата. Те обаче ще бъдат крайно недостатъчни за основен ремонт на най-големия спортен комплекс в града и едва ли ще е възможно с тях да се изгради така желаната отоплителна система.

За тази година по „Красива България“ са одобрени общо 38 кандидатури от страната, като от област Плевен ще бъдат съфинансирани: проект Подмяна дограма на ОУ "Христо Ботев", с. Милковица - 93 541 лева при 51 448 лв самоучастие на община Гулянци; Ремонт на ЦДГ "Слънце" с. Ореховица – 117 031 лв при 59 686 лв самоучастие на община Долна Митрополия.

Някои от другите одобрени по „Красива България“ предложения са: изграждане на външен асансьор към училище в Карнобат (106 540 лв), преустройство на котелно и външно саниране на ЦДГ в с. Корница (244 222 лв), ремонт на НЧ „Просвета“ в с. Цани Гинчево (239 890 лв), др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама