Петима станаха жертви на телефонни измами в Стара Загора

11:12, 17 мар 16 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петима старозагорци са станали жертви на телефонни измами само вчера, съобщиха от полицията. Само за три часа измамниците са успели да съберат близо 15 хил. лева от лековерни граждани по познати схеми.

В 16,30 часа в Първо районно полицейско управление се явил 58-годишен старозагорец, който заявил, че е жертва на телефонна измама. Около 12,30 часа на домашния му телефон се обадил мним полицай, който го въвел в заблуждение, че помага за залавянето на телефонни измамници. Малко по-късно, потърпевшият е оставил сумата от 4000 лв. до ресторант „Чевермето” в Стара Загора.

Още две старозагорки – на 76 и 83 години, са подали сигнал, че са измамени. Около 14,30 часа на домашния телефон на 76-годишната жена се обадил непознат мъж, който я заблудил, че е неин близък и се нуждае от спешна операция. Малко по-късно, сестрата на потърпевшата предала сумата от 1450 лв. на непознат мъж.

Около 15.30 часа на домашния телефон на 78-годишна старозагорка се обадил мним служител на полицията, който и казал, че е заловен телефонен измамник, който разполага с личните ѝ данни. „Полицаят” посъветвал жената да изтегли спестяванията си, за да не злоупотребят с тях телефонните измамници. След като изтеглила сумата от 3200 евро и 1515 лв., потърпевшата я поставила в найлонова торба, която пуснала от балкона на жилището си на непознат мъж.

По същато време мним доктор се обадил по телефона на 84-годишна старозагорка. Той съобщил, че синът й е пострадал от токов удар и се нуждае от спешна операция. Половин час по- късно, възрастната жена хвърлила през терасата торбичка, съдържаща сумата от 930 лв. на непознато лице.

От полицията отново алармират, гражданите да не дават пари на непознати, обадили се по телефона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама