ВСС с дисциплинарка срещу Петьо Еврото

11:47, 17 мар 16 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Висшият съдебен съвет (ВСС) реши да образува дисциплинарно производство срещу бившия шеф на столичното следствие Петьо Петров-Еврото. По-рано дисциплинарната комисия пък бе на мнение, че не трябва да има дисциплинарка срещу него, след като съда на няколко пъти призова кадровия орган да образува такава.

Дисциплинарното производство е свързано с делото срещу бившия министър на отбраната Николай Цонев, съдия Петър Сантиров и финансистът Тенчо Попов. ВКС излезе с мотив, че по случая има емблематичен пример за провокация към подкуп от страна на следовател Петьо Петров.

Бившият правосъден министър Христо Иванов беше на мнение, че Петров не трябва да бъде освобождаван от системата, а да му се образува дисциплинарно производство, но ВСС отказа. След това Петров сам напусна, а в момента се води адвокат към Видинската колегия.

Във ВАС по случая с Петър Петров има две жалби. Те са срещу отказа на ВСС да образува дисциплинарно производство, а другата против освобождаването му от системата. Тепърва предстоят окончателните решения и по двете.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама