Мъж от чергарски катун в Бургас отива на съд за убийство на жена

12:03, 17 мар 16 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура – Бургас повдигна обвинение и предаде на съд Димитър Колев. Той е обвинен за това, че на 7 юли миналата година в чергарски катун близост до бургаската ул. „Одрин” умишлено умъртвил жена, като я намушкал с нож в областта на гърдите.

За престъплението е предвидено наказание от 10 до 20 години „лишаване от свобода“, съобщиха от Прокуратурата.

42-годишният Димитър Колев и 55-годишната Руска Каменова живеели на семейни начала от около 30 години. В края на месец юни 2015 г. двамата пристигнали от Сливен в Бургас. Настанили се на палатка, изработена от подръчни материали, в близост до жп гара „Разпределителна” в Бургас.

На 7 юли 2015 г. около 15.00 часа Димитър и Руска се прибрали в палатката след поредното обикаляне на контейнерите за отпадъци. След около час двамата седнали на сянка пред палатката си и започнали да консумират алкохол. Под въздействието на алкохола започнали да спорят. Пострадалата се изправила, сложила си ръката на устата, за да накара Колев да спре с ругатните и да не се излага. Димитър също се изправил, взел кухненския нож от масата пред него и нанесъл силен удар в гърдите на жената, в областта на сърцето. Ножът проникнал в гръдната кухина, като прорязал десния бял дроб, пробол сърдечната торбичка и предната стена на аортата. От удара пострадалата паднала на земята и започнала да вика. Жената починала преди екипа на „Спешна помощ” да успее да пристигне на мястото.

Към момента Димитър Колев е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Припомняме, че вчера отново стана инцидент в нерегламентиран чергарски бивак в Бургас. Репортери от телевизия СКАТ бяха замеряни с камъни и ранени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама