Община Разград приканва гражданите да се включат в инициативата "Часът на Земята"

12:06, 17 мар 16 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Разград приканва гражданите да се включат в инициативата "Часът на Земята", като на 19 март /събота/ от 20.30 до 21.30 часа загасят осветлението в домовете си за един час, съобщават от общината.

По същото време за час ще бъде изгасено осветлението на сградата на общината, Общинския културен център, ХГ „Проф. Илия Петров“, Часовникова кула и джамията „Ибрахим Паша“.

"Часът на Земята" е една от най-мащабните световни инициативи за борба с климатичните промени. Инициативата се организира от 2007 година и дава възможност на всеки да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета и как може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени.

Община Разград се включва в инициативата за шести пореден път. За поредна година и Градски мажоретен състав към Центъра за работа с деца ще представи своето светлинно шоу в подкрепа на световната инициатива. Под ръководството на Емилия Борисова и Николета Георгиева, около 100 мажоретки на възраст от 3 до 19 години, ще изпълнят танци със светлинни и огнени уреди. В концерта ще участват и възпитаници  от класа по поп пеене на Свилена Дечева към Центъра за работа с деца. „Концертът на тъмно” започва в 20.30 часа на 19 март пред Общинския културен център.

Часът на Земята ще бъде отбелязан и от ученици на ПМГ „Акад. Никола Обрешков“, съвместно с Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“. В библиотеката на 18 март от 17.00 ч. ще бъде проведена презентация и поетично-музикална композиция „Земляни“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама