Пожар в сухи треви и храсти гасиха огнеборци в Долапите

12:08, 17 мар 16 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири сигнала за инциденти са вдигнали на крак екипи на пожарната през изминалото денонощие, съобщават от Областната дирекция на МВР- Русе. Екип на РС ПБЗН – Ветово в 10:12 часа е бил изпратен в с. Кривня, за да загаси възникнало тлеене на жар от предходен пожар. Тлеенето е било потушено.

В 13:33 часа екип от Първа РСПБЗН е изпратен по сигнал за пожар в суха трева и храсти в русенския квартал „Долапите”, в местност над стадиона. Горенето е ликвидирано на площ около 2000 квадратни метра. Огнеборците посочват небрежност при боравене с открит огън като причина за инцидента.

За времето 14:21 - 14:45 часа екип от Първа РСПБЗН е гасил запалени отпадъци в метален контейнер до бензиностанция на бул. България в Русе.

В 16:26 часа два екипа от Първа РСПБЗН са насочени по сигнал зазапалени сажди в коминно тяло в блок 307 в русенския квартал „Чародейка“.

При пристигане на място е установено, че следствие на топлината от горенето се е запалил част от мокет в стаята, който се е намирал близо до комина, а също е обгоряла и част от тапет, облепен по коминното тяло. Горенето е ликвидирано от собственика на апартамента. Като причина за инцидента пожарникарите посочват - неправилно ползване на отоплителни уреди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама