Някои медии водят война срещу СГС, защото прекратих далаверите, каза Калоян Топалов

12:11, 17 мар 16 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийски градски съд работи в тотална война от страна на някои медии. Съдът и аз някой път не се чувстваме подкрепени. По отношение на атаките - ще се защитаваме с всички средства, с които разполагаме. Това каза председателят на СГС Калоян Топалов по време на изслушването си във ВСС за управлението на съда.

По думите му ръководството на градския съд ще се бори срещу атаките, но не защото се стреми към властта.

Според Топалов темповете и начините на работа в съда са положителни, такива каквито не са били за последните 10-15 години. Той изрази желанието на СГС управлението и работата да се подобрят още повече.

Войната срещу СГС се води, защото когато има правила - няма далавера и това пречи на съответните политически, икономически и други кръгове. Това каза пред медиите председателят на градския съд Калоян Топалов след изслушването си пред ВСС.

На въпрос от София Topnovini.bg той отговори, че СГС ще се бори с оказвания натиск чрез средствата предоставени от закона. "Нямам стратегия за разлика от други, моето желание е този съд да започне да работи така както трябва и да се върне, където е неговото място" , допълни Топалов.

За жалбите срещу себе си Топалов каза, че са на база абсолютно неверни, голословни твърдения. Също така той отрече да е назначавал свои роднини в СГС и определи обвиненията акто "долни лъжи", но каза, че с решение на ВСС неговият кум работи като съдия в градския съд и това се знае от гилдията. Шефът на СГС отново помоли родителите на самоубилия се съдия Цветан Ценов да бъдат оставени на спокойствие и да не бъдат използвани за определени цели.

Интересува ме дали ВСС ще подкрепи екипа в усилията му да изведе СГС от блатото, в което беше поставено, каза още Топалов и помоли съвета да подкрепя и защитава съда. По време на изслушването му пред кадровиците Соня Найденова заяви, че управляващият орган на съдебната власт застава зад градския съд и има готовност да откликне на предложенията му за подобряване на работата.

Председателят и заместниците му са с натовареност 50% и 70%. Аз съм единственият съдия, който не се отвежда по дела, където има масовост на отводите от колеги. Така шефът на градския съд Калоян Топалов отговори на въпрос от члена на ВСС Десислава Попколева за натовареността на ръководството.

Топалов каза още, че в Софийски градски съд се диша свободно. Той допълни, че неговата врата и тази на ръководството е винаги отворена за администрацията и съдиите.

По въпроса за взетите мерки осигуряващи сигурността на разпределението на делата и компютърната система Топалов каза, че системата е била затворена и капсулирана по всички, за да не бъде пробита отвън. Той беше категоричен, че само съдии натискат копчето за разпределение на делата, а не помощници и сървърът на системата е вече при ВСС. Бяха прекратени всички договори с доставчици и фирми извършващи дейности по компютърната система, защото те могат да се извършват от IT специалистите на съда. Преинсталирани са всички компютри и сървъри, както и е закупено ново оборудване, което да осигури сигурност на системата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама