От телефон 112 отказали помощ, след като майка и син били преследвани от джигити по “Цариградско”

12:26, 17 мар 16 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пореден случай на безпричинно агресивно поведение и опит за саморазправа на пътя. Заради пресичащ пешеходец колата на Румяна Йончева и сина й, който шофирал, се забавили с няколко секунди на тръгване при зелен светофар, разказва bTV.

Впоследствие, видимо ядосан, шофьорът на колата зад тях започва преследване по бул. “Цариградско шосе” от Горубляне до “Алея Яворов”. Инцидентът става малко след полунощ преди дни.

По думите на жената, докато е траело преследването тя се е обадила три пъти на тел. 112, но без резултат. Твърди, че единият път служителка на спешната линия я нарекла "треперещата госпожа". Гонката приключила чак в района на камера на КАТ, като е имало момент, в който автомобилът на сина й е бил засечен, а от другата кола излезли четирима младежи, които размахвали юмруци.

Тя се оплака и от тромавите процедури по подаване на жалби в полицията, По думите й лесно е подала заявителски материал в КАТ, но след това е започнало прехвърляне на отговорност от едно полицейско управление към друго. След “разходката” до три различни РПУ-а, тя разказа, че служителите били неучтиви и дори и дали грешен адрес за едно от управленията.

Шофьорът на автомобила, преследвал Румяна Йончева и сина й, е установен и задържан, съобщи директорът на столичната полиция Младен Маринов. По думите става въпрос за 20-годишен младеж, с когото се е возел и мъж на 22 г., който междувременно е арестуван по друго досъдебно производство. В автомобила им са пътували и две момичета.

Столичната полиция събира данни и е възможно да се стигне до наказания, освен за агресивния водач, така и за полицаите, които са проявили лошо отношение към Румяна Йорданова, каза шефът на СДВР. Той обясни, че в момента се променя организацията на работата там, като целта е пуснатата в кое да е районно управление жалба да се разпределя по служебен ред там, където трябва да се разгледа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама