Адвокат изкарва клиента си шизофреник за гонка с коли в Хасково

13:06, 17 мар 16 25 1203 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Адвокатът на подсъдим причинил смъртта на 30-годишен хасковлия при гонка с автомобили, извади медицински документи, че клиентът му страда от шизофрения. Това се случи днес в Окръжен съд Хасково, когато бе първото заседание по делото срещу Айдън Садула, който се определи като турчин.

Инцидентът стана на 25 април 2015 г на бул. „В. Левски”. Там загина Хасан Вели след като автомобила му се заби в стълб. Прокуратурата твърди, че Айдън Садула и Хасан Вели си устроили гонка с колите като в "Бързи и яростни". На метри от кръстовището с ул. „Единство” обаче заради високата скорост станала и кървавата касапница.

Експертиза показва, че Айдън е шофирал със 130 км в час. Той няма и шофьорска книжка.

Днес неговият адвокат Маргарита Раева изненадващо извади документи издадени от университетската болница в Пловдив, в които се твърди, че Садула има фамилна обремененост и страда от шизофрения. Съдът обаче назначи съдебно-психиатрична експертиза, която да каже дали подсъдимият може да носи наказателна отговорност, дали е разбирал какво е станало и дали има заболяване. Прокуратурата също настоя да се изготви такава експертиза.

Това стана причина първото заседание по казуса да приключи много бързо. По наказателния процес за разпит има само 6-ма свидетели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама