Жителите на малки населени места обсъждат сигурността си с органите на реда

13:08, 17 мар 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Серия от срещи между органите на Министерството на вътрешните работи, представители на местната власт и гражданите стартира в населените места от община Велико Търново. Основните въпроси на обсъжданията са свързани със сигурността и противодействието на противообществените прояви.

Срещите са част от проект „Полиция, местна власт и общество”. Те се провеждат в населените места, които са центрове на полицейски участъци, както гласи споразумението между кмета на община Велико Търново Даниел Панов и Районното полицейско управление в старопрестолния град.

Първата от дискусиите бе в с. Балван, чийто полицейски участък обхваща девет кметства. Втората среща се състоя в Килифарево, където присъстваха 15 кметове и кметски наместници на населените места около градчето. Община Велико Търново бе представлявана от заместник-кмета Снежана Данева-Иванова, присъстваха над 60 жители. Обсъден бе отчетът на полицията за 2015 г. Анализът на криминогенната обстановка и престъпността показа, че откакто в населените места е монтирано видеонаблюдение, противоправните прояви намаляват, а разкриваемостта се увеличава. Не са регистрирани тежки умишлени престъпления – убийства и въоръжени грабежи.

Друг от въпросите бе свързан с дейността на фирмите по дърводобив. Взето бе решение да бъде засилен патрулният полицейски контрол, с цел да не се допуска увреждане на общинската пътна мрежа от тежкотоварни машини.

Предстоят още две срещи - във Велико Търново, която се отнася за селата Малки Чифлик, Арбанаси, Шереметя и Беляковец, както и в с. Ресен, където ще присъстват кметовете на седем населени места.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама