Студентите в Париж протестират срещу промените в закона за заетостта

13:29, 17 мар 16 / Свят 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотици студенти се събраха на различни ключови места в Париж, за да протестират срещу проекта за реформа на трудовия кодекс.

Предложението за промени в закона за заетостта предизвика остри реакции срещу правителството и преди седмица хиляди французи от цялата страна изразиха недоволството си по улиците на големите градове във Франция.

Към днешния протест на студентите се присъедини и френският държавен секретар по европейските въпроси Арлем Дезир. „Когато младите се обединяват и протестират трябва да ги слушаме“, каза той пред в. „Фигаро“.

Демонстрациите срещу реформите в трудовото законодателство могат да се окажат пагубни за Оланд в опитите му да прокара реформи и като цяло за политическото му позициониране, коментираха световните медии след първите демонстрации.

Реформите, разгневили хиляди французи, планират съкращаване на работната седмица, за да ограничат безработицата в страната. Според синдикатите обаче, работодателите ще могат да договарят допълнително работно време, избягвайки допълнителното заплащане. С реформите се улеснява и уволнението на служителите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама