Две фирми се борят да чистят Айтос за 1,5 млн. лв.

13:44, 17 мар 16 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две са фирмите, които кандидатстват за изпълнител по обществена поръчка на Община Айтос за „Сметосъбиране и сметоизвозване на твърди битови отпадъци, поддържане чистотата на териториите за обществено ползване в урбанизираните територии на община Айтос”. Това съобщиха от местното кметство. Комисията отвори офертите на 9 март, вероятно месец време ще е необходимо да бъде разгледана документацията и класирани участниците.

Фирмата, която в момента има договор с Община Айтос - "Астон Сервиз" ООД, е единият от кандидатите по новата обществена поръчка. Другият кандидат е ДЗЗД "ТРТ АЙТОС ЧИСТОТА".

Общото количество отпадъци, които се очаква да се генерират за една година, са около 8164 тона. Дейностите, обект на поръчката, ще се изпълняват на територията на Айтос и 16-те населени места на общината. Извозването на отпадъците ще се извършва до Регионално депо „Братово – запад”, а прогнозната стойност на поръчката за една година е 522 416,66 лв. без ДДС. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 1 567 249,98 лв.без ДДС за три години.

Едно от условията е участниците да разполагат с финансов ресурс за осигуряването на материали, консумативи, средства за работна заплата и свързаните с нея данъци и осигуровки, в размер на не по-малко от 200 000 лева. 

Изпълнителят ще трябва да осигурява и поддържа съдовете за битови отпадъци - контейнери тип „бобър“ с вместимост 1100 литра, кошчета, резервни съдове за подмяна на повредените, собствена, наета или на лизинг техника за изпълнение на услугите, гориво и консумативи, лични предпазни средства за работниците, участващи в изпълнението на дейностите, средства за работни заплати и свързаните с тях данъци и осигуровки, да има на разположение собствена или наета сервизна и гаражна база на територията на община Айтос.

Всички разходи ще са за сметка на изпълнителя, като заплащането на услугите ще става след приемане на дейностите от страна на възложителя, пише още в условията на поръчката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама