65 нови автобуса тръгват от утре по пловдивските улици

13:52, 17 мар 16 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Договорът с консорциума от превозвачески фирми, които спечелиха обществената поръчка за 8 линии от граския транспорт в Пловдив, бе подписан днес от кмета Иван Тотев и шефовете на компаниите Димитър Чолаков, Татяна Златанова и Петко Ангелов.

Още от утре по осемте линии тръгва 65 чисто нови автобуса, увериха превозвачите. Общата инвестиция за новите возила е близо 13 млн. лева.

Казусът с обсулжването на осемте линии възникна още в началото на 2014 г. във връзка с изтичането на договорите с превозвачите по 8 от т.нар. линии на Ангел Батаклиев - с номера 9, 11, 25, 36, както и за17, 21, 26 и 113. Община Пловдив обяви процедура по Закона за обществените поръчки, която бе първата в страната от този тип за възлагане на транспортна услуга. Досега всички договори са сключвани след провеждане на конкурс.

През 2017 година изтичат още договори с превозвачи и Общината ще приложи същата процедура с обявяване на поръчка по ЗОП. Става въпрос за най-малко 10 автобусни линии, по които ще бъдат пуснати 105 нови рейса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама