Русия може да върне военните сили в Сирия за броени часове

14:00, 17 мар 16 / Свят 25 234 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Президентът на Русия заяви, че страната може да увеличи военното си присъствие в Сирия за броени часове при нужда. Той обяви това на официална церемония в голямата зала в Кремъл по време на награждаването на специалните мисии, участвали в операциите в размирната страна.

„Ако има нужда, Русия буквално може до няколко часа да увеличи присъствието си в региона до размера нужен според развиващата се ситуация“, заяви Путин.

По думите му военните действия в Сирия са били добро обучение за руските въоръжени сили и допълни, че ще бъдат необходими допълнителни разходи за попълване на арсенала.

Путин оцени като „отлични” действията на руските летци в Сирия.

На церемонията държавният глава изтъкна още, че днес главният дневен ред на Русия е мир и развитието на руската икономика, но въоръжените сили трябва да бъдат подобрени. В същото време руският президент предупреди, че никой няма право да нарушава въздушното пространство на Сирия.

„Създаден е и ефективно работи механизъм за предупреждаване за инциденти във въздуха от американска страна, но всички партньори са предупредени и знаят – нашите ПВО системи ще се използват по всяка цел, която ние считаме за опасност за руските военнослужещи. Подчертавам – всяка цел”, заяви руският държавен глава.

В понеделник Владимир Путин разпореди от вторник да започне изтегляне на руските войски от Сирия.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама