От юни домейнът .eu става .ею

14:26, 17 мар 16 / Свят 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Европейският домейн от най-високо ниво .eu от 1 юни 2016 година ще бъде пуснат на кирилица. Това заявиха от организацията EURid, която се занимава с управлението и развитието на общоевропейския домейн .eu, цитирани от ЕК.

„Развълнувани сме да прибавим .ею към постоянно разрастващия се списък от услуги, които предлагаме на притежателите на .eu. Това е значим момент за .eu, тъй като имплементацията на .ею показва нашата всеотдайност да се развиваме наред с индустрията и да предлагаме усъвършенствани компоненти, за да предоставим всеобхватно и запомнящо се преживяване за клиентите", заяви генералният мениджър на компанията Марк Ван Весемел.

Домейнът .eu е сред най-популярните домейни от най-високо ниво в света, свързвайки повече от 500 милиона човека от 31 държави в една интернет самоличност.

Пускането на .ею на пазара е паметно събитие в историята на .eu, както и за продължителната подкрепа за многоезичността онлайн.

Повече от 3.9 млн. имена са били регистрирани, откакто домейнът започна регистрация през 2006 г. Много фирми и марки използват .eu уебсайт като практично решение, за да изразят ясно своята европейска самоличност и своите бизнес амбиции. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама