218 рисунки взеха участие в русенския конкурс "Вода и работни места"

15:37, 17 мар 16 / Култура 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 16 март приключи крайният срок за изпращане на творбите за Международния конкурс за фотография и рисунка, посветен на световния ден на водата – 22 март, на тема „Вода и работни места”, съобщават организаторите на инициативата.  

Изпратени са били 218 рисунки от 28 училища, ателиета и школи за изобразително изкуство от Русе, София, Добрич, Пазарджик, с. Полско Косово, Търговище, Мартен, Попово, с. Ново село, а в категория фотография са били получени 71 снимки от България, Португалия, Индия, Румъния, Гърция, Естония, Тунис, Германия, Испания и ЮАР. 

Партньорите от Тунис са организирали специален уъркшоп, по време на който деца и младежи рисуваха по темата. Също така, младежи от Португалия проведоха “online кампания” за рекламиране на конкурса сред местни структури, благодарение на която конкурсът се е сдобил с още снимки. Фотоколажи са били получени и от децата от Дневен център за деца с увреждания „Милосърдие” към Русенска католическа организация „Каритас”. Компетентно жури е оценило творбите в съответните категории. 

Организаторите на конкурса – Общински младежки дом Русе и В и К ООД Русе – канят всички участници и граждани на награждаването на най-добрите участници в конкурса. То ще бъде на 22 март на 2 етаж в Mall Rousse от 18ч. В празника ще участват балет „Импулс”, фолклорно танцово студио „Зора” и вокална група „Приста” към Общински младежки дом Русе. Резултатите от класирането ще бъдат обявени на 23.03.2016г. в сайта и фейсбук страницата на Младежки дом. 

Изложбата на творбите ще остане на разположение на посетителите на Mall Rousse до 05.04.2016г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама