Отвориха пъзел стая в Шумен

15:52, 17 мар 16 / Любопитно 25 1251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приключенска риалити игра предлага нов вид забавление в Шумен. От няколко седмици в града вече е отворена така наречената пъзел стая Escape Room Shumen, която концептуално наподобява компютърна игра. Тя представлява реално пространство, стая с уникален интериор, която потапя участниците в реалност, пълна с предизвикателства, загадки, интересни задачи. Стаята се намира на бул. „Велики Преслав” 9.

„Това е развлечение, което си заслужава да се пробва”, разказа един от инициаторите на идеята Люцкан Йорданов. Той обясни, че заедно с приятел решили да отворят такава стая - пъзел в Шумен, смятайки че в града има доста студенти и млади хора, които да искат да се забавляват.

Стаята се радва на голям интерес и през нея вече са преминали над 150 души, идват и цели фирмени екипи, които се забавляват и едновременно си правят тиймбилдинг, посочи Йорданов.

Играта е за хора от всички възрасти, не предизвиква страх, а само забавление, уверява той.

Изисква се отбор от поне двама до максимум 6 души. Те разполагат само с 60 минути, като целта е да избягат от тематичната стая, като по пътя си се сблъскват с множество предизвикателства, логически задачи. Вярното решение ги довежда до код, с който получават ключ и излизат от стаята.

„Не е необходимо участниците да са физически подготвени, нужни са само креативност, логическо мислене и бързина”, твърди Люцкан Йорданов.

Той допълни, че вече подготвят и втора подобна стая в Шумен, която ще бъде с повече електроника и високотехнологични задачи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама