Разкриха организирана група, фалшифицирала 50 млн. евро (снимки и видео)

15:57, 17 мар 16 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група, занимавала се с производство, държане и разпространение на фалшиви парични средства. Операцията е проведена късно снощи на територията на Пловдив под наблюдението на Специализираната прокуратура и със съдействието на Агенция "Митници“, след сигнал, получен в събота, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Извършени са претърсвания на 7 адреса и обиски на 5 лица. В хода им са открити и иззети множество парични знаци  в купюри от по 500 и 50 евро, както и холограмни стикери за изработването на банкноти в евро за около 1.5 млн.  

На този етап в рамките на 24 часа са задържани петима участници в престъпната схема. В апартамент в София е открито платежно нареждане за 3 500 евро за закупуване на холограмни стикери. Установено е, че преводът на сумата е извършен от единия от задържаните – бивш служител на НСБОП, работил в системата до 2004 г. Задържан е  получателят на пратката и е установено кой го е наел. Той е познат на ГДБОП, има и присъда за фалшификация в Белгия.  В резултат на предприетите съвместни действия е елиминирана възможността за производството и разпространението на близо 50 млн. фалшиви банкноти в евро. Назначени са множество експертизи на откритите и иззети парични средства и материали. Работата по разследването на престъпната схема продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама