Отстраниха прокуриста на общинската фирма "Пазари"

16:01, 17 мар 16 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прокуристът на общинската фирма „Пазари“ Владимир Михалчев е бил отстранен от длъжност. Това стана ясно днес, когато служители и търговци излязоха на протест пред административната сграда на дружеството на Централния кооперативен пазар във Варна. Според тях освобождаването е немотивирано и е станало, докато Михалчев ползва платения си отпуск. С настояване за връщането му на поста те ще протестират и пред община Варна на 22 март и заплашват с гражданско неподчинение.

 „Правомощията на Михалчев като търговски пълномощник са отнети с решение на директорския борд на „Пазари“ ЕАД. Дали е в отпуск, няма значение, защото той не е на трудов договор във фирмата“, обясни председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов.

„Научих, че съм отстранен, докато съм в отпуск и дори не съм във Варна. По-добре щеше да се срещнем с новия борд и да ми го съобщят лично. Но, разбира се, ако чисто политически не съм удобен, те имат право да ме освободят от поста. Ако бяхме разговаряли предварително и те бяха изразили такова желание, можеше и сам да подам оставка. Така обаче се създава впечатление, че се извършва нещо като преврат в най-голямата общинска фирма във Варна“, е заявил самият Владимир Михалчев пред електронното издание „Петел“.

Той твърди, че дори не познава членовете на новия съвет на директорите. Според Търговския регистър те са Петър Димитров, Недко Радев и Александра Велкова. Михалчев е заличен на 12 март тази година. Според новото вписване дружеството няма прокурист, а като представител на борда фигурира 53-годишният Недко Радев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама