Македония и България с обща операция по въздух и земя на границата

16:31, 17 мар 16 / Политика 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съвместни българско-македонски операции ще бъдат извършени по въздух и земя за охрана и контрол на границата в следващите дни. За това се договориха министър-председателят Бойко Борисов и премиерът на Македония Георге Иванов, съобщиха от правителството.

Двамата проведоха телефонен разговор заради изострения проблем с бежанците и възможностите за прекъсване на каналите за нелегален трафик на мигранти по общата граница.

Българското правителство подготвя изпращане на хуманитарна помощ за бежанците, струпани в Македония, подобно на тази, която бе изпратена в гръцкото гранично село Идомени. Борисов е изразил загриженост за ситуацията в Западните Балкани, но е подчертал, че ефективният контрол по външните граници на Европейския съюз, които не се свеждат само до Шенген, е от първостепенно значение за овладяване на миграцията.

Борисов смята, че са необходими солидарност и координация между всички държави членки за решаване на проблема, а най-голяма подкрепа трябва да получат тези, които поради географското си положение се налага да поемат най-големи отговорности за охраната на границите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама