Венци Чикагото готов с жалба до Европейския съд по правата на човека в Страсбург

16:32, 17 мар 16 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Венцислав Ангелов, известен с прякора "Чикагото", е готов с жалба в Европейския съд по правата на човека в Страсбург, твърди самият той в своя публикация във Facebook. 

Ангелов е приложил и разпечатана самата жалба, в която подробно е описан случая, при който се твърди че са нарушени правата му. Публикацията му е придружена със следното изявление (запазен е оригиналният правопис):

Здравейте Скъпи Приятели...!!! Моята жалба до Европейския Съд по Правата на Човека в град Страсбург , Франция е вече факт..!!! 

Благодаря на всеки един от вас, който ми помогна финансово , моята жалба да стане факт с цел търсене на справедливост , която ми бе отнета от Съдебната система на Република България..!!!!!!!!!!!!

Истината вече е на моя страна, с оглед на изложените факти и представени доказателства пред ЕСПЧ в Страсбург..!!!! 

Всичко е вече въпрос на време за да се случи, а това е получаването както от мен, така и от моето семейство справедливост , чрез представяне на факти и обстоятелства...!!!!!

Справедливото решаване на делото в съда в Страсбург ще ми донесат именно нея- справедливостта ,чрез която ми бе отнета моята чест и достойнство , че съм човек и гражданин на " Демократична " Република България и за това , че именно като такава държавата ми осигурява честен и справедлив процес, записан в Конституцията ни , който ми беше отнет.....!!!

Чикагото заяви своето намерение да съди България в ЕСПЧ многократно, като през февруари в интервю по скайп за БНТ отново потвърди, че му е отнето правото на справедлив съдебен процес, негова собственост и роднини са били претърсвани незаконно, бил е задържан неправомерно от полицейските органи. 

Припомняме, че Ангелов бе съден по дело за подбудителство за трафик на наркотици. Междувременно той се кандидатира за кмет на Русе на изборите през есента на 2015 г. Именно в разгара на предизборната кампания Върховният касационен съд (ВКС) протвърди осъдителната му присъда. Третата и последна инстанция реши, че той трябва да прекара зад решетките 3 години и 6 месеца.

Веднага след като бе осъден и напусна страната, Ангелов даде първото си интервю за Topnovini.bg, в което отправи обвинения към правосъдната система, правителството и партия ГЕРБ. Той се обяви за жертва политически репресии, и заяви готовност да търси политическо убежище дори извън Европа. 

Пълният текст на жалбата е достъпен в прикачените документи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама