Владислав Ботев: Не сме купували кувьоз, даваме парите за ремонт

16:39, 17 мар 16 25 682 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не е поръчван кувьоз и събраните пари от благотворителен концерт преди миналогодишното издание на "Полинеро рок фест" са за ремонт на детското отделение в УМБАЛ "Св. Георги". Това показват официални документи, представени от управителния съвет на Фондация "Полинеро рок фест".

Официалното представяне на документите бе по повод нашумелия скандал около кувьоза и обявлението от сцената на концерта, че са събрани 2500 лв. Владислав Ботев поясни, че е съобщил тази сума, тъй като е очаквал да бъде направено дарение от още 1000 лв. Той допълни,. че всеки, който иска, може да види документацията за концертите и че всичко е изрядно до стотинка.

От протоколите за проведените събрания на организацията се разбира, че на 1 ноември 2015 г. има проведени разговори по телефона с инженерния екип на УМБАЛ "Св. Георги'', след който главният инженер на здравното заведение предлага да се закупи кувьоз със събраните средства. "Обикновено след благотворителни инициативи в рамките на две-три седмици купуваме нужното, след като се съветваме с Детската клиника", съобщи Владислав Ботев. По неговите думи членовете на фондацията взимат емоционално решение да проучат възможностите за закупуването на техниката.

След проверка в интернет и срещи с фирми установяват, че цените на кувьозите започват от 15 хил. лв и достигат до 45 хил.лв."През периода на проучване никой не адресира до мен конкретни оферти", допълни Владислав Ботев.

На следващо събрание управителният съвет взима решение, че има практическа невъзможност да се наберат допълнителни средства за кувьоза. По това време взимат участие и в други благотворителни инициативи за учителка от Асеновград и момче от Пловдив.

"Полинеро рок фест" депозират писмо до ръководството на УМБАЛ "СВ. Георги", в което се упоменава, че около 5000 лв. ще бъдат предоставени за ремонт на детската клиника. Сумата включва 1500 лв., събрани по време на благотворителния концерт, като тя трябва да бъде допълнена до 5000 лв. чрез набиране на средства чрез постъпления от бъдещи 2-3 благотворителни инициативи.

След направените изяснения екипът на фондацията получи 10 бели рози с черна панделка от вокалиста на "Ренегат" Костадин Кацаров. Той съобщи, че те са за съвестта на "Полинеро рок фест". Припомняме, че именно Кацаров повдигна темата във връзка със съмненията му, че има злоупотреба със средствата от благотворителните акции.

Рокаджиите поясниха, че не са огорчени от случката и се надяват казусът да е изчистен и на всички да стане ясно, че няма място за спекулации. "Ще продължим да извършваме благотворителност и нека всеки бъде съден според делата му", допълни Владислав Ботев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама