Кънев за критиката на ГЕРБ: Да поискат вот на недоверие срещу Борисов

16:41, 17 мар 16 / Политика 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на ДСБ Радан Кънев коментира с ирония тирадата на парламентарната група на ГЕРБ от по-рано днес, насочена срещу него и кадрите на “тъмносините” в изпълнителната власт.

“Конфликтът между парламентрарната група на ГЕРБ и премиерът Борисов, колкото и да е очевиден, не е наш проблем. Ако групата е недоволна от кадровата политика на правителството, то тя може да поиска вот на недоверие”, каза той на специален брифинг.

“Интересен детайл е, че преди три седмици премиерът заяви за очаквана атака срещу себе си. Съмняваме се да е очаквал тази атака да дойде от неговата парламентарна група”, допълни той.

И посочи, че не се учудва, че колегите от ГЕРБ разглеждата властта като ползване на облаги. “Именно за това ДСБ е опозиция, защото ни омръзна да служим за параван на разпределението на тези облаги между ГЕРБ и ДПС. Чудя се само докога, част от колегите от РБ ще търпят това унизително положение и на каква цена”, допълни Кънев.

“И накрая, тъй като не знаем причината за тази публична истерия, мога само да предполажа, че тя се дължи на заявеното намерение на ДСБ да поиска разследване на собствеността на “Булгартабак” и публично свързаните с холдинга контрабандни канали в Турция и Близкия изток. Искам да ви уверя, че ДСБ ще доведе тази политическа инициатива до край”, заключи той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама