Русенският университет организира инфоден в Разград

17:04, 17 мар 16 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Над 8000 студенти и докторанти се обучават в Русенския университет "Ангел Кънчев", съобщи днес в Разград ректорът на учебното заведение Велизара Пенчева.

Пред представители на медиите тя представи структурата на единственото и най-голямо държавно висше училище в цялата трансгранична област, с академичен състав от над 400 преподаватели, половината от които са хабилитирани. Пенчева отбеляза, че през 2012 г. учебното заведение е акредитирано с оценка 9,28 от възможна 10. На срещата, на която присъстваха представители на областната администрация, общината, ректорското ръководство на университета и дирекция „Регионална служба по заетостта” бе изложен  и стремежът на академичната структура да отговаря на условията на бизнеса и пазара. За целта е изграден университетски информационен портал за бизнес партньори, каза Пенчева.

След пресконференцията, която бе част от проведения „Информационен ден“ на Русенски университет „Ангел Кънчев“ в Разград,  ректорското ръководство на университета проведе работна среща с представители на областната администрация, началника на РИО на МОН, общински кметове и зам.- кметове от областта, и директори на Бюрата по труда. Дискусията бе на тема: „Обучението на младите хора, създаването на кадри и възможностите за реализацията им  в региона”.

По-рано през деня пред Общински културен център в Разград, ректорското ръководство се срещна с директори, учители, ученици и граждани, като ги запозна с възможностите за обучение в университета. На централния площад студенти от Русенския университет представиха пред гражданите и кандидат-студентите факултетите и филиалите на университета, като направиха демонстрации, раздадоха рекламни материали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама