Осъдиха гълъбовец, пребил жена в Стара Загора

17:31, 17 мар 16 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура Стара Загора постигна осъдителна присъда по обвинителен акт спрямо Тихомир Кирилов, на 27 г. от Гълъбово, за средна телесна повреда, причинила трайно затруднение на движението и разстройство на здравето, временно опасно за живота – престъпление по чл. 129 ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив. 

При условията на съкратено съдебно следствие Районен съд Стара Загора му е наложил наказание от три години лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 5 години. На основание чл. 68 от Наказателно-процесуалния кодекс по искане на прокуратурата съдът е наложил и ограничителна мярка „Забрана за напускане на пределите на Република България“.

Тихомир Кирилов е признат за виновен за това, че на 21 февруари 2016 г. около 22 часа на улица до Тракийския унивестите в Стара Загора,  е нанесъл побой на 26-годишната Й.Б., в резултат на което тя е получили  счупване на четири ребра, както и травматичен кръвоизлив и навлизане на свободен въздух в лявата гръдна кухина, което представлява комплексна гръдна травма.

 Тихомир Кирилов, съпругата му и пострадалата, които се познавали отпреди, били на гости в Стара Загора. Там употребили алкохол. Когато гостуването приключило, те си повикали такси. По пътя  Кирилов казал на таксиметровия шофьор да спре. Слязъл и издърпал от колата Й.Б., като взел мобилния й телефон и го хвърлил на пътя. След това започнал да нанася удари на жената с юмруци и плесници по лицето. Разпореждал й да козирува. В резултат на ударите жената паднала на земята и Кирилов започнал да я рита в гърдите и корема. За да спре побоя, съпругата на Кирилов, прикрила с тялото Й.Б. Пострадалата жена била откарана с таксиметровия автомобил до болницата, където е останала за лечение.  На съдебното заседание Кирилов се е признал за виновен.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Окръжен съд Стара Загора.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама