15 фирми искат да надзирават санирането на 5 сгради в Айтос

19:43, 17 мар 16 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
15 фирми са подали документи за участие в обществената поръчка, обявена от Община Айтос, за избор на изпълнител, който да осъществи независим строителен надзор при санирането на жилищни сгради на територията на общината. Поръчката е за петте блока в Айтос, които ще бъдат обновявани по Националната програма. Комисия е отворила офертите им на 15 март и се е заела с разглеждането на документацията, съобщиха от местното кметство.

На 29 март т.г. се очаква да бъдат отворени и офертите на кандидатите по обществената поръчка за самите строително-монтажни работи. Обект на поръчката са блокове, одобрени за обновяване в рамките на „Национална програма енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради” в 5 обособени позиции. Съгласно указанията на Програмата, участниците в процедурата могат да подават оферти само за една обособена позиция.

Обособена позиция № 1 - сградата на ул. „Гарова” № 5 с прогнозна стойност в размер на 1 051 559,00; 2. Обособена позиция № 2 – ул. „Васил Априлов”, бл. 3, с прогнозна стойност в размер на 476 495 лв. Обособена позиция № 3 – ул. „Васил Априлов”, бл. 1, с прогнозна стойност в размер на 476 495. Обособена позиция № 4 – ул. „Хаджи Димитър” № 18, с прогнозна стойност в размер на 1 142 309 лв. Обособена позиция № 5 – ул. „Цар Асен” бл. 6, с прогнозна стойност в размер на 1 059 637 лв. Срокът за изпълнението на поръчката е краят на 2016 г.

Още една обществена поръчка, според изискванията на Програмата, е обявила Община Айтос - за избор на изпълнител за упражняване на инвеститорския контрол при санирането на петте обекта.

Изпълнителят ще упражнява контрол по време на процеса за проектиране, строителство и авторски надзор при строителството за всяка от петте жилищни сгради, които предстои да бъдат обновени по Националната програма в Айтос. Предстои подписване на договора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама