Глобиха с 50 000 лева бизнесмен, добивал гнайс в Сатовчанско незаконно

20:55, 17 мар 16 25 630 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Глоба от 50 000 лева отнесе бизнесмен, добивал незаконно гнайс в землището на сатовчанското село Фъргово. Тя е наложена от Министерството на икономиката на 11 септември 2013 година и бе потвърдена от Административния съд в Благоевград, пише ilindenpress.bg.

Санкцията е наложена на И.Д., който в същия ден бил заловен да управлява багер, чиято кофа била пълна със скалнооблицовъчен материал. На кариерата инспекторите открили и  багер хидро-чук  марка „Лилхер“ без регистрационна табела и обозначителни знаци, както и камион марка "Камаз". Те направили снимков материал от мястото, съставили акт и си тръгнали.

Глобата била обжалвана пред Районен съд - Гоце Делчев. Местните магистрати решили, че няма достатъчно доказателства, че мъжът е извършвал незаконен добив на облицовъчен материал. Техните колеги от Благоевград обаче прецениха, че правните им изводи не са правилни и потвърдиха санкцията. Решението не подлежи на обжалване.

Извън съдебния процес глобеният заявил, че е работил без концесионен договор и имал устна договорка с депутати от ДПС и ГЕРБ. А проверката била предизвикана от серия публикации в медиите за незаконен добив на тикли.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама