Надежда за онкоболния Алекс изпрати благотворителен концерт (снимки)

22:22, 17 мар 16 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изпълнители от различни поколения събра уникален благотворителен концерт „Песента носи надежда”, организират от фондация „Малки ангели” за подкрепа лечението на 12-годишния Александър Гешев. Той страда от остра миелоидна левкемия и в момента е на лечение в болница в Германия.

На сцената се представиха танцови и вокални състави от Добрич - таланти от училището по изкуства СОУ „Свети Климент Охридски“, деца от зонална танцова организация "Алексия", Школата за класически балет към арт-център "Палитра", детска вокална  група “Златно зрънце“, солисти от сдружение "Ръка за таланта“ и много други певци и танцьори. Съпричастни с благотворителната инициатива бяха и професионални музиканти от Добрич, като Нели Грегъри, народната певица Ивелина Колева, Милена и Румяна – едни от първите ученици на Георги Сарандев, участвали в известната в миналото група „Пламък” и много други. Невероятният финал бе съвместно изпълнение на малки и големи певци под бурните аплодисменти на публиката.

Нели Грегъри сподели, че тя самата е минала през това, през което преминава Алекс. „Искам с тази песен да му дам криле и да го подкрепя”, сподели тя.

Учредителят на „Малки ангели” Оксана Иванова, благодари на всички – участници, зрители, дарители, за съпричастността, за оказаната подкрепа за Алекс Гешев. Тя сподели, че идеята е била с този концерт да се подпомогне лечението на 5-годишната Мила и на Алекс Гешев. Родителите на момиченцето са заявили, че се отказват от средствата, които биха били предоставени за нейното лечение, и ги даряват в подкрепа на Алекс.

Иванова прочете и послание от бащата на 12-годишното момче, който е заедно с него в Германия. „Благодаря на всички за подкрепата към нашето семейство в този толкова труден за нас момент. Макар и далеч от вас, ние чувстваме обичта ви. Благодарим ви, обичаме ви!”

Комисия от фондацията ще преброи събраните от продажбата на 400-те билета и от дарения средства, съобщи Оксана Иванова. Тя разказа, че дарител е купил 20 билета, които е предоставил за деца, които не могат да си ги позволят. Те са предоставени на СОУ „Св. Климент Охридски”, тъй като учениците му от самото начало се включват в инициативите на „Малки ангели”. Иванова благодари и на учениците от ОУ „Христо Ботев”, които участват във всички арт ателиета на фондацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама