Нунев: Русе – Велико Търново няма да минава през общински или областен център

23:46, 17 мар 16 / Политика 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Наскоро при министъра на регионалното развитие се е провела и работна среща с участието на кмета на Бяла Димитър Славов и главния архитект, за да се разгледат трите варианта за новия магистрален път Велико Търново – Бяла – Русе. Трасето няма да минава през общински или областен център, като ще се влива в автомагистрала „Хемус“ в района на Велико Търново. Изборът е свързан с намаляване стойността на инфраструктурния обект от голямо значение за развитието на Североизточна България”.

Това заяви народният представител Пламен Нунев по време на отчета за работата по време на изминалите 100 дни от управлението на Община Бяла, което направи на нарочно общоградско събрание тази вечер местният кмет Димитър Славов, съобщиха от пресслужбата на ПП ГЕРБ.

Припомняме, че междувременно днес при поредната катастрофа на настоящия път, който е част от международното трасе Е-85, пострада бременна жена и още трима души.

„Нека Димитър Славов и екипът му да вървят напред, като гледат позитивното и да не се обръщат назад със злоба”, е сподели пред присъстващите народният представител Пламен Нунев.

Акцентирано е върху трудностите при завършване на мащабния Воден проект, продължаване на дейността за завършване на Регионалното депо за отпадъци и т. н. Особено внимание е отделено на финансовото състояние на Общината преди провеждане на местните избори през есента на миналата година и сега. Обещано е отпускането на пари за ремонт на храмовете в селата Босилковци и Стърмен. Други 15 000 лева ще се предоставят за обновяването на храм – паметника в Бяла от дирекция „Вероизповедания“, е отбелязал в словото си Нунев.

"В няколко малки населени места на Община Бяла ще се създадат нови зони за отдих благодарение депозирани проекти в ПУДООС. По Програмата за развитие на селските райони до 2020 година ще се работи в няколко направления, като едното е за обновяване на улиците в Бяла. В момента се асфалтира в централната част. Предстои и рехабилитацията на пътя Бяла – Копривец, чието състояние не е добро поради движението на много тежкотоварни камиони. Колкото повече приходи събира държавата, толкова повече възможности ще има за пътища като този да бъдат основно рехабилитирани”, е заявил още Нунев.

Събитието е завършило с концерт на певеца Веселин Маринов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама