"Дебат за кОлтура" събира пловдивчани в Общинския съвет

07:21, 18 мар 16 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Среща-дебат за културното бъдеще на Пловдив организират пловдивски общественици и културни дейци. Срещата, наречена "Дебат за кОлтура", започва в 11 часа в дискусионната зала на 3-тия етаж в сградата на Общинския съвет

Идеята се роди по време на вчерашната сесия на Общинския съвет, на която група пловдивчани начело с Емил Миразчиев присъстваха с лепенки на устите в знак на мълчалив протест срещу неслучващия се диалог с местната власт.

"Общинският съвет е мястото, територията, където се мисли бъдещето на града. През миналото му. Единственият начин, по който можеше да присъстваме там, знаейки дневния ред на обявената сесия, носейки горчивината от предишни подобни опити, бе този - налагайки си сами забрана за участие в нея (сесията)", обяснява Константин Бобоцов, един от организаторите на дебата.

И допълва: "Слушахме тишината в залата. Никой не бе чувал за разрушаването на културни паметници или за друг социален проблем с особена спешност. Няколко точки от дневния ред, засягащи пряко културни политики и дейността на фондация "Пловдив 2019", бяха приети машинално, без разисквания. Единствено мълчанието ни породи въпроси. Затова решихме да помолим председателя да ни бъде преотстъпена зала и да проведем среща с хората, които се вълнуват от мястото на човека в "Културата".

Инициаторите откупили правото си на достъп до залата на Общинския съвет срещу таксата от 1.20 лв. на минута, събрани вчера като волни подаяния. Те канят всички (хора, организации и институции) на среща-дебат за културното бъдеще на Пловдив 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама