Давутоглу: Турция иска да спре напълно нелегалната миграция

07:25, 18 мар 16 / Свят 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Турция предлага напълно да пресече нелегалната миграция. Това заяви премиерът на страната Ахмет Давутоглу минути преди да излети за Брюксел, предодха световните агенции.

Днес той ще обсъди с лидерите на ЕС начините за решаване на миграционната криза.

„Нашето предложение към ЕС още е на дневен ред. Инициативата ни е честна и ясна и цели напълно пресичано на нелегалната миграция“, каза той и обяви, че се надява Европа да вземе решение, което да зарадва бежанците.

Според него Евросъюзът среща трудности при изпълението на условията на Турция, но е оптимист, че все пак ще бъде постигнат консенсус.

„Обсъдихме тези въпроси с германския канцлер Меркел миналата седмица и с председателя на Европейския съвет Туск, когато той беше в Анкара", добави още Давутоглу.

„Ние няма да превърнем Турция в затвор под открито небе за бежанците. Всеки трябва да знае това. Надяваме се, че ще има добър резултат и за Турция, и за ЕС, и за имигрантите“, заяви още Давутоглу.

Днес срещата на върха, целяща решаване на бежанската криза, продължава и се очаква да бъде финализирано споразумението с Анкара.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че е оптимист за преговорите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама