С по 30 лв. ще бъдат глобени нарушителите, преминали през зелените релси в София

07:49, 18 мар 16 / Политика 25 236 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двамата шофьори, които преминаха през тревните площи на трамвайните релси при Руски паметник в София ще бъдат глобени с по 30 лева, съобщи по Нова телевизия шефът на "Пътна полиция" към СДВР комисар Тенчо Тенев.

"Двамата водачи са установени и до два-три дни ще бъдат наказани. Глобата е 30 лева. Това е твърде малко за това, което са направили като деяние. Имаме наказани 10 нарушители за преминаване през тревните площи, а на още 12 са изпратени призовки. Призовавам гражданите на София да изпратят сигнали на телефон 112 и снимков материал, за да можем да реагираме бързо", призова Тенев. 

Говорителят на външно министерство Бетина Жотева обясни, че получили сигнали на пощата в пресцентъра със снимка на колата върху зелените релси.

"Това е служебен автомобил, който се ползва за делегации. Тази кола я карат различни шофьори, не знаехме кой е бил в нея, но за по-малко от ден разбрахме кой е - главният секретар на министерството. Вчера беше уволнен със заповед на министъра. Главният секретар обясни, че имало катастрофа и гигантско задръстване. Трети ден човекът е в отпуск и физически не беше миниството. Няма значение дали е държавен служител или не, това е абсолютно недопустимо. Всички трябва да спазваме правилата, ако искаме държавата да се промени", категорична бе Жотева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама