Това, което се случи на Цветан Василев, ще се случи и на Пеевски, прогнозира адвокатът на банкера

08:00, 18 мар 16 / Политика 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Това, което се случи на Василев, ще се случи и на Пеевски. Думите са на адвоката на Цветан Василев Константин Симеонов. Пред Нова телевизия той каза още, че поне клиентът му има огромни платени данъци.

По повод исканията за конфискация на имущество на банкера на стойност 1,4 млрд. лева той посочи, че има доста противоречия в изказването на председателя на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество Пламен Георгиев. 

"Част от тези 27 лица, от които ще се търсят вземанията, са от неговото семейство. Доколкото си спомням, бяха поискани за запориране фирми, в които Василев не участва", допълни адвокатът. Той обаче не пожела да каже каква е точната сума на имуществото на Цветан Василев. 

"Нямам информация да е поискал сръбско гражданство. Мисля, че не е вярно това. Тече процедурата по екстрадицията. Главният прокурор заяви, че до два месеца ще го екстрадират, но вече две години не се случва. Василев е с охрана, защото има заплаха за сигурността му. Иска да получи условия, при които ще бъде гарантирана физическата му сигурност", каза още адвокатът Константин Симеонов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама