Караянчева към Атанасов: Слънцето изгря и без ДСБ

08:50, 18 мар 16 / Политика 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева и Атанас Атанасов от Реформаторския блок се скараха в ефира на Нова телевизия за ДСБ. Спорът им бе провокиран от вчерашната декларация на ГЕРБ, с която призоваха премиера Бойко Борисов да дойде в парламента и да обясни докога Радан Кънев и ръководената от него партия ще продължават да са в управлението, като настояха още да бъдат отстранени от всички постове във властта. 

Атанас Атанасов обясни, че т.нар. човек на ДСБ в дружеството "Терем" Стоил Яков ще даде пресконференция днес и ще разнищи всички лъжи на ГЕРБ, тъй като за пръв път от години компанията е на печалба.

"Бесен съм на това отношение, защото ги е страх, че се ражда истинска опозиция и алтернатива на властта", заяви той.

Това накара Цвета Караянчева да се намеси и да призове ДСБ да напуснат властта, след като са опозиция. 

Атанасов изброи, че се е отказал от всичките си "облаги" като председател на вътрешна комисия, включително и от служебната си кола.

Караянчева продължи: "Колегите от ДСБ и Радан Кънев в частност наричат Борисов лъжец, а ГЕРБ - мафия. По време на изборите да не ви казвам за какво извиване на ръце ставаше въпрос".

На реплика от страна на Атанас Атанасов за ДПС Караянчева го запита ДСБ как се бори с ДПС. На нея Атанасов отговори, че искали да ги извадят от управлението, но Караянчева го контрира с това, че борбата на ДСБ е през Фейсбук. 

Атанасов продължи, като подчерта: "Затова подадох оставка, Караянчева. Борисов се крие и не идва в парламента. Защо не дойде да обясни защо е назначил Писанчев?", запита той.   "Бъдете достойни и изтеглете хората си от властта. Борисов ще дойде в парламента. Поканете го и вие. Това, което прави Борисов, много ви бърка", обърна се зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ към ДСБ.

"Когато участваш в определена позиция, имаш привилегии. Един министър има няколко съветника, които са от ДСБ. Ненчев Кънев го посочи като човек на ДСБ. Борисов е човекът, който определя министрите. Щом той счита, че тези министри могат да се справят, ще подкрепим Борисов. Реформата се случва. Слънцето изгря и без ДСБ и вече имаме промяна в Закона за съдебната власт. Няма да се провалим", категорична бе Цвета Караянчева.

"Ние създадохме блока и той ще ви бъде трън в очите. Прояли сте институциите от корупция. Няма да напуснем, ще бъдем основа. Все едно да ви кажа напуснете ГЕРБ, ясно ли ви е? Досега мълчах, сега ще му се види нагорнище", закани се Атанас Атанасов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама