Три златни медала от състезание по история спечелиха ученици от Лясковец

09:17, 18 мар 16 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученици от началното училище „Цани Гинчев“ в Лясковец завоюваха три златни медала от Национално състезание по история на България, организирано от Педагогическа асоциация „Образование без граници”. Състезанието се провежда в три дистанционни, и последен финален етап, който ще се състои в град Казанлък през месец април. В него ще участват само учениците с най-високи резултати от първите три кръга.

Възпитаниците на „Цани Гинчев” не за пръв път показват високи познания по история и печелят заслужено за втора година призови места. Във финалния етап миналата година, вече бивша възпитаничка на школото, ученичката Петя Петкова извоюва първо място в класирането за ІV клас, като представи достойно училището и беше наградена от кмета на Община Казанлък - Галина Стоянова с грамота, златен медал и купа.

Тази година три момичета, обещаващи млади историци, завоюваха златни медали и продължават напред, след като постигнаха отлични резултати във втория кръг. Това са Карина Ибрямова от ІІ клас, третокласничката Дария Стаменова и най-голямата Тони Тончева от ІV клас. Останалите 7 участници от ІІ, ІІІ и ІV клас бяха удостоени с грамоти за участие и добро представяне. Медалите и грамотите на трите деца с най-добри резултати връчи директорът на училището Диана Петкова-Велчева, която им пожела успешно представяне в следващия кръг и победа на заключителния етап на национално ниво.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама