Глобиха старозагорски предприятия за екологични нарушения

09:27, 18 мар 16 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три фирми в Старозагорска област са санкционирани за нарушаване на екологичното законодателство, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Стара Загора.

Топлоелектрическа централа в комплекса „Марица-изток” е санкционирана с 1000 лв. за превишение на индивидуалните емисионни ограничения по показател желязо след извършена контролна проверка с емисионно пробонабиране.

На друга топлоелектрическа централа са издадени две наказателни постановления на обща стойност 50 000 лв. за замърсяване на атмосферния въздух с неорганизирани прахови емисии от депото за неопасни производствени отпадъци и за нерегламентирана експлоатация на изпускащо устройство, което е нарушение на условие в комплексното им разрешително.

Свинекомплекс в община Опан пък е санкциониран с 10 000 лв. за неизпълнение на условие в комплексното разрешително.

Преведените суми от налагани санкции, включително и през предходни периоди, са на стойност 5432 лв.

През първите два месеца на годината експертите на РИОСВ – Стара Загора са извършили 93 контролни проверки на 73 обекта в Старозагорска, Сливенска и Ямболска области.  Дадени са 132 предписания и са  съставени 5 акта.  Издадените от директора на РИОСВ наказателни постановления са 5 на обща стойност 61 500 лв.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама