Награждават пловдивски учители за екологични кампании

09:31, 18 мар 16 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Учители, участвали активно в екологични кампании през 2015 година, ще бъдат наградени днес с грамоти от РИОСВ и Община Пловдив. Церемонията е от 13 часа във фоайето на Дома на културата "Борис Христов".

Идеята е в навечерието на Деня на водата да бъдат отличени преподаватели, които ангажират вниманието на децата с опазване на околната среда и възпитават отговорни граждани с грижа към природата.

В екологичните кампании на РИОСВ - Пловдив, през 2015 година са се включили над 1800 деца и учители от 25 населени места. От началото на учебната 2015/2016г. РИОСВ - Пловдив, съвместно с Общината стартира кампания "Да бъде по-чист, по-зелен и по-красив моят Пловдив!" в училища и детски градини.

Целта на кампанията е да създаде навици у децата за разделно събиране на отпадъци и да привличат своите родители към тази дейност, да се научат да се движат пеша или с колела по велоалеите, изградени в кварталите на града, да приканват родителите си по-рядко да ползват автомобилите си, да се отопляват в домовете си на парно, газ или електричество, да спазват екологосъобразен начин на живот.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама