25-годишен учител оглави БСП в Сопот

09:54, 18 мар 16 / Политика 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Станислав Стоенчев е новият председател на БСП в Сопот. 25-годишният общински съветник е учител по професия и бе избран с пълно мнозинство от общинската конференция на БСП, която се проведе в Радиното училище.

За водач на левицата бяха в Града на Вазов бяха издигнати три кандидатури, но другите двама - Тодор Богданов и Веселин Николов, дадоха път на младия Стоенчев.

На Гости на конференцията бяха Георги Гергов, председател на Областния съвет на БСП Пловдив и народните представители Димитър Дъбов и Иван Иванов.

"Когато преди четири години дадохте своето доверие на младия Деян Дойнов, ви казах, че ще трябва много да му помагате и да го подкрепяте", заяви пред делегатите председателят на Областният съвет на БСП Георги Гергов. Той бе гост на сопотската конференция заедно с народните представители Димитър Дъбов и Иван Иванов.

"Днес избирате Станислав и съм уверен, че след четири години няма да съжалявате. Той може да разчита на моята и на Областния съвет на БСП подкрепа, но най-важно е вие да работите като екип. Постигнахте много победи, БСП в Сопот в последните избори винаги е била първа политическа сила и сега след победата на местните избори, когато Деян Дойнов бе избран за кмет на общината, е важно БСП да защитава тези свои позиции, да доказва на хората, че работи за тях и че Сопот и младите хора в него имат бъдеще", каза още Гергов.

"Уверен съм, че заедно ще реализираме много нови идеи и политики. Зная, че заедно ще успеем да покажем, че БСП е партията, която мисли и действа в полза на хората ", заяви от своя страна новоизбраният лидер на сопотските социалисти.

На отчетно-изборната конференция социалистите направиха и предложения за членове и за председател на НС на БСП. За членове на НС на БСП са предложени Георги Гергов, Димитър Дъбов и Галин Дурев. За председател на НС на БСП номинациите са за Георги Гергов, Михаил Миков, Корнелия Нинова, Калоян Паргов, Кирил Добрев, Румен Овчаров и Драгомир Стойнев. За председател на ОПКК е предложен Динко Желев.

Социалистите единодушно предложиха Георги Гергов да ръководи и в следващия мандат Областния съвет на БСП Пловдив. Мотивът им е, че моделът, който се прилага до този момент в областта, с подмладяване и обновяване на състава на общинските организации, в които седем от председателите са на възраст под 40 години, трябва да бъде продължен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама